مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون بیش از ده مورد نقل و انتقال غیر مجاز خاک متوقف و ماشین های کارگاهی توقیف شده اند، گفت: جلوگیری از تخریب خاک به عهده جهاد کشاورزی است و با متخلفین برخورد می شود.
به گزارش پرگون نیوز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین، مهدی همتی با اشاره به تصویب و ابلاغ قانون حفاظت از خاک از خرداد ماه 1398 تصریح کرد: جابجایی خاک از مبداء و خاک ریزی در مقصد تنها پس از صدور مجوز جهاد کشاورزی امکان پذیر است.
این مقام مسئول اظهار کرد: صدور مجوز و موافقت جابجایی خاک صرفا در صورتی امکان پذیر است که نقل و انتقال خاک موجب تخریب یا کاهش حاصلخیزی آن در محل مبداء و مقصد نشود.
به گفته وی؛ موافقت نامه حمل و جابجایی پس از بازدید کارشناس جهاد کشاورزی از محل، تهیه نقشه و تنظیم صورتجلسه لازم در صورت تشخیص عدم تخریب خاک صادر می شود و تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول این رویه قانونی هستند.
همتی با تشریح ماده 8 و 9 قانون حفاظت از خاک ابراز کرد: این دو ماده قانونی جهاد کشاورزی را بر پایش کمی و کیفی خاک کشور با اولویت اراضی زراعی و باغی و حفظ و پایداری حاصلخیزی انواع خاک مکلف کرده است.
او می گوید: در راستای اجرای این قانون معاونت اجتماعی پیشگیری دادگستری استان فارس 61 وظیفه برای 18 دستگاه مجری این قانون به تفکیک مشخص کرده است که جهاد کشاورزی با 18 وظیفه بیشترین نقش را در بین دستگاه های مجری دارد.
وی افزود: به منظور پیگیری امور خاک، ارسال قانون حفاظت خاک به ادارات مختلف از جمله فرمانداری و دستگاه های اجرایی و همراهی در عملیات مطالعه، طراحی و اجرای طرح های مد نظر رابط خاک در شهرستان قیروکارزین معین و معرفی شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین کمبود موادآلی، فرسایش، شوری، آلودگی و فرونشست را از عمده چالش های پیش روی خاک های شهرستان دانست و بیان کرد: تخریب کنندگان خاک مکلفند پس از وصول اخطار عملیات منجر به تخریب را متوقف، خاک را بازسازی و جبران خسارت کنند.
حسب قانون علاوه بر توقف فعالیت، باز سازی خاک و جبران خسارت، با حکم مراجع قضائی متخلفین به به جزای نقدی دو تا پنج برابر خسارت وارده محکوم و ملزم به پرداخت خواهند شد.
قیروکارزین در 169 کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.